GYIK

1. Ki készíti el a költségvetésem?

Rendszeresen egyeztetek a megrendelőimmel, és különböző szakági mérnökökkel, aminek eredményeképpen 5 éve használom az egységesített norma rendszerrel készített Terc költségvetés készítő programot. Egy éve kezdtem el a Terc-Etalon használatát, ami a költségvetési program online változata, így a rendszer legfrissebb változatát használhatom.

2. Honnan fogja tudni a költségvetés készítő, mit mivel árazzon?

Terv, egyeztetés, felmérés, kiírás. Valamelyik kell az egyezetetéshez, mert ezek nélkül senki nem tud ajánlatot készíteni.

3. Mennyi idő alatt készül el egy költségvetés?

Minden munka egyedi, nagyon ritka két hasonló munka, így az időráfordítás is mindig eltérő. A ráfordított idő függ a feladatoktól is, de szerencsére ritka az olyan feladat, amit nem tudok 4-5 napon belül elvégezni..

4. Mennyibe kerül egy költségvetés írás?

Ez nagyon változó, de jellemzően a feladat bonyolultsága és a mérete határozza meg az árat, tételenként 500-1.500 Ft körül alakul az ár.

5. Mikor kell fizetnem?

Folyamatos egyeztetés mellett zajlik a munka, nem szeretek úgy megcsinálni valamit, hogy az nem olyan, amit a megrendelő akar látni, addig nincs kész a munka amig a megrendelő nem elégedett. A fizetés két részből áll, egy részt kell fizetni megrendeléskor, egy részt mikor elkészült a munka.

6. Mire vonatkozik a garancia?

Pénz visszafizetésre, ha:

  • Nem teljesítem a megbízást a megbeszélt határidőre.
  • Nem teljes, vagy nem elég részletes az ajánlat.
  • Egy árajánlat az a feladatok és a szükséges anyagok mennyiségi felsorolása a ráfordítandó költségek megjelölésével. Én ezen felül, adok egy anyag ki gyűjtést - ami megkönnyíti a beszerzést. Adok szakági ki gyűjtést - ez megkönnyíti az alvállalkozók megbízását. És még egy eszköz ki gyűjtést- ez le egyszerűsíti a szervezést.

Olyan feladatnál, ahol ez lehetséges, ott ha ezeket nem kapod meg vissza adom a pénzed.